Vad vi gör
Koncernen

Bergendahls Food ökar med Greenfood som leverantör: Stärker avdelningen för frukt och grönt

16 oktober 2018

Bergendahls Food och City Gross väljer in Greenfood som en leverantör av frukt och grönt. Det totala inköpsvärdet på frukt och grönt hos Bergendahls Food och City Gross är närmare 600 miljoner kronor årligen.   

– Vi gör en stor satsning för att stärka vårt sortiment av frukt och grönt och Greenfood är en del av det arbetet, berättar Mats Sjödahl vice VD och inköpsdirektör på Bergendahls Food.

Samarbete med Greenfood är en del i arbetet för att stärka City Gross inom segmentet frukt och grönt.

– I takt med proteinskiftet och ett växande intresse för grönsaker och frukt ser vi det som strategiskt viktigt att satsa på att ha ett riktigt bra sortiment, säger Mats Sjödahl.

– Greenfood är en innovativ aktör med starkt sortiment och stor expertis. Vi ser fram emot att tillsammans bygga vidare på det. Att vi dessutom delar passionen att göra frukt och grönsaker mer lättillgängliga stärker vårt samarbete ytterligare, förklarar Mats Sjödahl.

Greenfood är en av nordens ledande livsmedelskoncerner. Bolaget har nått framgång genom ett attraktivt sortiment, effektiv logistik och en stark passion för att göra hälsosam mat mer tillgänglig och enklare att konsumera.

– Vi har marknadens starkaste erbjudande inom traditionell frukt och grönt. Men det är bredden av vår produktportfölj, vår innovationskraft och vår kunskap inom hälsosam mat som gjorde att Bergendahls slutligen valde oss som leverantör, säger Ted Stenshed, VD för Greenfoods affärsområde Fresh Produce.