Branschveteran vd för nya storsatsningen Trädgårdshallen - ska rikta strålkastaren på lokalproducerat

9 oktober 2020
Greenfood storsatsar inom lokalproducerat och förenar koncernens fyra lokala expertbolag till en rikstäckande leverantör - Trädgårdshallen. Det nya bolaget ska erbjuda ett större och bättre sortiment av närodlat. Samtidigt utses Urban Kropp som ny vd. Urban har över 25 års erfarenhet från frukt och grönt, han är känd i branschen för sitt arbete med att öka efterfrågan på närodlat och hjälpa lokala odlare få ut sina produkter på marknaden.

Urban Kropp, branschveteran med ett långt förflutet inom färskvarubranschen, är ny vd för Trädgårdshallen. Han har under flera år arbetat i Greenfoodkoncernen med att driva försäljningen av frukt och grönt och har stor kunskap om närodlade, säsongsbaserade produkter. Urban har under åren arbetat upp täta samarbeten med lokala odlare för att hjälpa dem att få ut sina grönsaker och frukter på svenska marknaden. 

– Det finns en stark efterfrågan på närodlat just nu, både från butiker, restauranger och från slutkonsument. Vi måste bara göra det lättare för konsumenterna att få tillgång till de lokalproducerade produkterna. Därför känns det extra spännande att få vara del av nya Trädgårdshallen, alla i bolaget har samma starka passion för närodlat och vill verkligen hjälpa lokala odlare att få ut sina fantastiska produkter på marknaden, säger Urban Kropp, ny vd på Trädgårdshallen. 

Nya Trädgårdshallen är en sammanslagning av Allfrukt i Stockholm AB, JH Frukt & Grönt i Malmö, Trädgårdshallen Örebro och Växjö partiaffär AB, fyra bolag specialiserade på lokalproducerat. Trädgårdshallen ska öka tillgången av närodlat runt hela Sverige och är en del av Greenfood, en av norra Europas största aktörer inom hälsosam mat och en ledande leverantör av frukt och grönt på den skandinaviska marknaden.

– Urban har med sitt driv, sitt engagemang och sitt fantastiska arbete inom koncernen redan visat att han är rätt person för rollen. Han har både rätt kompetens och stor expertis inom området, och han har arbetat nära odlarna under flera år. Urban kan säkerställa att Trädgårdshallen når sin fulla potential och blir svensk marknadsledare inom närodlat, säger Ted Stenshed, vd för Greenfood Fresh Produce och styrelseordförande i Trädgårdshallen. 

Om nya Trädgårdshallen
Allfrukt i Stockholm AB, JH Frukt & Grönt i Malmö, Trädgårdshallen Örebro och Växjö partiaffär AB, fyra bolag specialiserade på lokalproducerade produkter går samman och bildar nya Trädgårdshallen. Det nya företaget arbetar nära odlarna och har en stark lokal förankring genom sina lokala kontor. Genom att gå samman i ett rikstäckande bolag kan Trädgårdshallen bidra till en mer hållbar logistikkedja, erbjuda sina kunder ett större och bättre sortiment av närodlat och samtidigt göra det lättare för odlare att nå ut med sina produkter på nya marknader.