Skip to main content

Fortsatt prisregn över Greenfood - vinner prestigepris för sitt ledande hållbarhetsarbete och växtbaserade sortiment

Greenfood vinner näringslivsutmärkelsen Företagsstjärnan. Priset tilldelas för Greenfoods enastående förmåga att förse marknaden med hållbar, växtbaserad, prisvärd och lättillgänglig mat.
Klimatet är vår tids ödesfråga. Hur vi producerar vår mat och vad vi äter har stora effekter på klimatet och miljön, därför måste vi göra allt vi kan för att påskynda omställningen till växtbaserade alternativ, säger David von Laskowski, vd och koncernchef för Greenfood Group.

Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hållbar och hälsosam mat och har expanderat kraftigt de senaste åren. Nu prisas koncernen av Helsingborgs stad för sin snabba tillväxt och sitt starka hållbarhetsfokus genom utmärkelsen Företagsstjärnan. Priset tilldelas bolag och personer som är förebilder för Helsingborgs växande och innovativa näringsliv. Motiveringen lyder:

”Med er passion för livsmedel och hur ni skapar hållbara affärer är ni bästa exemplet på en av Helsingborgs Företagsstjärnor. Ni har en styrka i starkt klimatfokus och förser oss med produkter för en hållbar livsstil. Vi är glada för ni ser Helsingborg som navet som bas för verksamheten.”

Greenfood är mitt i en storsatsning i Helsingborg som utmärks av utvecklingen av Greenfood Greenhouse, ett nytt toppmodernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som ska förse Norden med växtbaserad mat.

Växtbaserad mat - en tillväxtsuccé
Intresset för växtbaserat mat med frukt och grönt som bas har exploderat och idag är den vegetariska marknaden är värd miljarder. Greenfood har de senaste åren tagit flera viktiga steg mot ett sortiment som både är hälsosamt och hållbart, koncernens salladspionjär Picadeli har till exempel helt slopat rött kött och håller idag ett sortiment som består av 90 procent vegetariska produkter.
Ett annat av Greenfoods bolag, Ahlströms Factory, erbjuder hälsosamma matkoncept som lär fler människor äta vegetariskt. De har också utvecklat ett unikt sortiment av växtbaserade produkter gjorda på nordiska baljväxter, en inhemsk vegansk proteinkälla som kan konkurrera med sojaproteinet.

Teknik och hållbarhet särskiljer Greenfood
Hållbarhet är naturligt en viktig del av Greenfoods verksamhet och koncernen har under flera år arbetat systematiskt för att minska sitt klimatavtryck. Genom att utveckla innovativa tekniklösningar, utforska nya förpackningslösningar, samt genom att växla till förnybara energikällor har Greenfood minskat sin miljöpåverkan och skapat en ännu hållbarare affär.

Koncernen har till exempel utvecklat en AI-plattform som hjälper butikspersonal att beställa rätt produkter i rätt mängd till Picadelis salladsbarer. Mer tillförlitliga beställningar är nämligen extremt viktig för att minska matsvinnet och samtidigt öka Greenfoods kunders lönsamhet.