Du kan göra mer än du tror av vad du har i köket

Mitt bästa vardagstips är att inte slänga mat i onödan! Jag tar hand om matresterna så gott jag kan. Det går att göra mer än vad man tror av vad man har i köket. Om man lär sig att använda sina sinnen så kan man lyckas med det.

Fredrik Andersson MästarkockarnaNamn: Fredrik Andersson
Började inom Greenfood: 2016
Är idag på: Mästerkockarna
Roll: Produktutvecklare
Affärsområde: Food Solutions

 

Jag är kock i grunden och mitt stora matintresse kommer därifrån. Nu jobbar jag som produktutvecklare inom affärsområdet Food Solutions med varumärken som Mästerkockarna, Green Deli och Wrapsons. Om dagarna tar jag fram konceptidéer och produkter för dagligvaruhandeln och servicehandeln inom kategorin ”grab and go convience”. Det är många aspekter som tas in i mitt jobb som utvecklare, alltifrån smakkombinationer, förpackning, space management till hållbarhet mm. Det senaste konceptet som vi lanserade heter Green Deli och där erbjuder vi bland annat färska smoothies, minimeals och sallader. 

Att utveckla god och hälsosam mat för framtiden är mitt drömjobb.

Det bästa med Greenfood är medarbetarna, företagsandan, entreprenörskapet! Det är en snabb och rörlig bransch där det händer mycket och där det är högt i tak. Mixen av alla människor inom olika kompetensområden gör också mitt arbete roligt.

Fredrik Andersson
Produktutvecklare, Mästerkockarna