Aktuellt på greenfood

Här hittar du senaste nyheterna om och från Greenfood-koncernen. Följ oss gärna även på Mynewsdesk.
Idag slängs hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna. Det vill livsmedelskoncernen Greenfood ändra på, därför inleder de ett samarbete Bower, appen som låter konsumenter tjäna pengar på att sortera och återvinna sina förpackningar. För Greenfood är det ytterligare ett steg i arbetet för att minimera sitt klimatavtryck och bidra till ökad cirkularitet i samhället.
Under första kvartalet 2022 gick livsmedelskoncernen Greenfoods klimatpåverkan ned med rekordhöga 40 procent. Detta beror framför allt på nya investeringar i energiåtervinning och att flera verksamheter ställde om till förnybar energi.
Elektrifieringen av transporter är en avgörande pusselbit för att minska koldioxidutsläppen och en brännande fråga för klimatet. En förutsättning för elektrifierade godstransporter är god tillgång till hållbara, effektiva och smarta laddplatser, därför deltar Greenfood i ett nytt innovationsprojekt som ska ta fram och installera ett skalbart koncept för laddning av tunga fordon. Projektet har precis fått finansiering från Vinnova och drivs av Greenfood, Elonroad, Öresundskraft och Lunds tekniska högskola.
Under 2021 fortsatte Greenfood befästa sin position som ledare inom hälsosam och hållbar mat. Året utmärktes av stark återhämtning efter coronapandemin, ett stabilt resultat och stark balansräkning. 2021 innebar också framtidsviktiga satsningar inom digitalisering och hållbarhet, till exempel Greenfood Greenhouse, ett av norra Europas största center för hållbar och hälsosam mat, samt den nya digitala plattformen Arcorder som använder AI för att skapa mer tillförlitliga beställningar och minskat matsvinn.
Grönsaker som närodlas i vertikalt i stadsmiljö - i slutna vattensystem utan tillgång på sol eller särskilt många kvadratmeter. Greenfood har tecknat ramavtal med foodtech-startupen Agtira för att skapa framtidens stadsodling. Agtira ska bygga urbana odlingssystem på minst tio strategiska platser runt om i Sverige. Målet är att tillgodose den växande efterfrågan på hållbar, närproducerad mat - både under sommar och vinter.