Vad vi gör
Varumärken
Koncernen

Nya trenden – korven får konkurrens av nyttiga sallader och smoothie

28 mars 2018
Att äta ”on the go” är en ihållande trend i vår hektiska tillvaro. Därför lanserar Greenfood en helt ny serie med åtta hälsosamma och trendiga produkter på Pressbyrån och i 7-Eleven-butiker i vår.

Greenfood som är ledande i Norden på hälsosam mat har i den nya lanseringen ett fortsatt fokus på bra innehåll men tanken är nu att rikta sig mot den hälsomedvetna konsumenten som lever ett hektiskt liv. Möjligheten att köpa en hälsosam frukost eller ett mellanmål att konsumera ”on the go” är begränsad och efterfrågan på Convenience food är stor. Därför lanseras åtta nya smårätter och sallader till bra priser som konsumenten kan njuta av i vardagsrushen.

– Vi vill med denna lansering tillgängliggöra riktigt goda och hälsosamma produkter till ett reko pris, som enkelt kan konsumeras on the go, säger David Bennertun, CEO på Greenfoods nya affärsområde, Food Solutions.

Det nya konceptet består av fyra produktgrupper: sallader, overnight oats, smoothie bowls och minimeals. Gemensamt för dem är att de är gjorda av noggrant utvalda råvaror och är fyllda av näringsämnen som gör kroppen gott.

– Oavsett om man väljer en sallad eller en Smoothie Bowl med frukt och bär så finns det stora möjligheter att hitta sin favoritfrukost eller mellanmål. För oss på Greenfood är det viktigt att ta tillvara på de goda smakerna från naturen, säger David Bennertun.

Rawfood, superbär och proteiner

Salladerna som lanseras har en stadig proteinbas i form av kyckling eller falafel och hummus. Supergröten overnight oats serveras med bär, frukt och kokos. Bland de nya rätterna finns även minimeals med tonfisk, ägg och spenat, quinoa, bönor och sötpotatishummus, samt två egna versioner av den populära Smoothie Bowlen med bland annat Acai och Spirulina.

– Till skillnad från vanlig gröt som hettas upp, räknas overnight oats som rawfood. Havren blötläggs över natten och havren behåller därför sina vitaminer och är både näringsrik och mättande. Superbäret Acai är proppfylld av antioxidanten Antocyanin, mineraler och Omega 3-fettsyror och algen Spirulina är inflammationsdämpande vilket gör att våra produkter har en hälsofrämjande effekt, säger David Bennertun.

De nya produkterna lanseras den 26 mars på 100 utvalda Pressbyråer och 7-eleven i Göteborg och Stockholm.

– Hälsosam mat som smakar bra ska inte behöva kosta så mycket. Därför gör vi den här typen av produkter tillgängliga till bra pris utan att tumma på kvaliteten eller råvarorna. Vi vill bjuda på matkärlek direkt från naturen, avslutar David Bennertun.

Produktinformation:

Smoothie Bowl - Blåbär och Acai – 160 g

Smoothie Bowl - Mango och Spirulina – 160 g

Supergröt - Havre, nypon, kokos, toppad med blåbär och mango – 160 g

Kycklingsallad med spenathummus – 330 g

Falafelsallad med sötpotatishummus – 330 g

Minimeal - Ägg, tonfisk och babyspenat – 80 g

Minimeal - Quinoa, bönor och babyspenat – 80g

Minimeal - Falafel och sötpotatishummus – 80g