Vad vi gör
Koncernen

Aktuellt på greenfood

Här hittar du senaste nyheterna om och från Greenfood-koncernen. Följ oss gärna även på Mynewsdesk.
Picadeli har nått stora framgångar med sina fräscha självplockssallader som mixas i deras berömda gröna skål. Nu blir den ännu grönare – Picadeli uppdaterar sin förpackning till en med mindre plast och som är tillverkat av ett mer hållbart papper. Förändringen innebär en minskad plastanvändning med 42 ton årligen.
Many of the Covid-19 effects on our business have been mitigated thanks to an increased focus on experimentation, flexibility and swifter decision-making. At Greenfood, we’ve put a lot of effort into intra-group collaboration, augmenting while focusing our product portfolio and starting to form our comeback plans already in the beginning of the crises...while staying nimble. This approach took us through the toughest times of Covid-19. And with strong growth regained across our group as well as with more than 150 reopened salad bars every week, we’ve definitely left some of the toughest times behind us...for now.
Greenfood har varit tongivande i utvecklingen att göra god och hälsosam mat tillgänglig för fler. Nu gör koncernen sin största satsning hittills inom den växande kategorin konsumentpackad food-to-go och lanserar varumärket Greendeli.
Det snabbt expanderande salladsbar-företaget Picadeli är som enda svenska företag i sin kategori, finalister i The Drum Marketing Awards, Storbritanniens främsta tävling för aktörer inom marknadsföring världen över. Det korade bidraget är företagets nya varumärkesidentitet Fast Food de la Future som enligt Magnus Johansson, Head of Marketing, har förflyttat varumärkets position in i framtiden.
- Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagen för den europeiska sjukvården Det råder materialbrist i sjukvården som en följd av Covid-19. Efterfrågan på skyddsmaterial har gjort det möjligt för Greenfoodföretaget Mixum att snabbt ställa om från matproduktion till skyddsvisir. Från och med måndag ska fabriken producera 15 000 visir per dag för den nordiska marknaden.
Den 11 mars slår Picadeli upp dörrarna till sin första koncept-restaurang vid Hötorget i Stockholm. Lanseringen är en milstolpe i arbetet med att sätta framtidens snabbmat på kartan och ytterligare ett steg i Picadelis tillväxtresa i Europa. ”Vi tänker fortsätta utmana definitionen av fast food”, säger Kristoffer Sunér, Head of Food Development på Picadeli.
Pizza, hamburgare och mackor. Skräpmaten är populär bland svenska ungdomar och endast en av fem äter rekommenderad mängd frukt och grönt. Samtidigt vill fler än hälften ändra sina matvanor, visar en ny undersökning, Nu lanseras World Salad Day – en satsning från svenska Picadeli, för att öka ungas intresse för frukt och grönt. Dessutom inleds ett samarbete med Generation Pep. För varje såld sallad under World Salad Day skänker Picadeli en krona till organisationen.
– deltar i paneldebatt om biologisk mångfald och hållbart jordbruk med WWF och OECD Världen är beroende av biologisk mångfald och ekosystemtjänster för att producera mat, rent vatten och ren luft. Men den biologiska mångfalden är hotad. Greenfoods vd David von Laskowski deltar på söndag i en paneldebatt tillsammans WWF och OECD om biologisk mångfald under World Climate Summit i Madrid. – Allt Greenfood står för och allt vi gör är beroende av en frisk planet. Vi är beroende av världens ekosystemtjänster för att få fram våra produkter, säger David von Laskowski.