Vad vi gör
Varumärken
Koncernen

Aktuellt på greenfood

Här hittar du senaste nyheterna om och från Greenfood-koncernen. Följ oss gärna även på Mynewsdesk.
Picadeli byter nu ut besticken i sina svenska salladsbarer mot komposterbara bestick-set. De nya besticken är gjorda av 90 procent förnyelsebart material, var av största delen sockerrörsstärkelse, som godkänts enligt EU:s klassificering EN134-32. För att minska materialåtgången har Picadeli dessutom valt att helt plocka bort kniven ur sortimentet.
Var tredje svensk uppger att de äter mer frukt och grönt idag jämfört med för tre år sedan. Ökningen beror på att många ser fördelar med att äta en hälsosam kost. Men även om konsumtionen ökat är det få som når livsmedelsverkets rekommendation om att låta grönsaker och rotfrukter fylla halva tallriken.
Swedwatch har publicerat en rapport som lyfter fram hållbarhetsaspekter på vattenförsörjning och arbetsvillkor vid odling  av grönsaker.