Aktuellt på greenfood

Här hittar du senaste nyheterna om och från Greenfood-koncernen. Följ oss gärna även på Mynewsdesk.
Läder från vindruvsrester, silke från apelsinskal och solglasögon gjorda på potatisavfall. Det är bara några exempel på hur innovativa företag och nyskapande entreprenörer förvandlar matsvinn till en affär. För att ta nästa steg och minska matsvinnet ytterligare söker nu Greenfoodkoncernen samarbetspartners som ser nya möjligheter i resterna från frukt och grönt.
Idag slängs hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna. Det vill livsmedelskoncernen Greenfood ändra på, därför inleder de ett samarbete Bower, appen som låter konsumenter tjäna pengar på att sortera och återvinna sina förpackningar. För Greenfood är det ytterligare ett steg i arbetet för att minimera sitt klimatavtryck och bidra till ökad cirkularitet i samhället.
Under första kvartalet 2022 gick livsmedelskoncernen Greenfoods klimatpåverkan ned med rekordhöga 40 procent. Detta beror framför allt på nya investeringar i energiåtervinning och att flera verksamheter ställde om till förnybar energi.
Elektrifieringen av transporter är en avgörande pusselbit för att minska koldioxidutsläppen och en brännande fråga för klimatet. En förutsättning för elektrifierade godstransporter är god tillgång till hållbara, effektiva och smarta laddplatser, därför deltar Greenfood i ett nytt innovationsprojekt som ska ta fram och installera ett skalbart koncept för laddning av tunga fordon. Projektet har precis fått finansiering från Vinnova och drivs av Greenfood, Elonroad, Öresundskraft och Lunds tekniska högskola.