Mångfald och valfrihet i fokus när Picadeli lanserar pridekampanj

25 juli 2018
Nu lanserar Greenfoodföretaget Picadeli kampanjen Let’s celebrate freedom of choice i ära av EuroPride 2018. Picadelis pop-up restaurang kommer vara på plats under Pridefestivalen i Stockholm och Göteborg den 27 juli - 19 augusti, dessutom ska Picadeli skänka 100 000 kronor till Solidaritetsfonden vars syfte är att synliggöra HBQT-frågor.

I samband med EuroPride 2018, som i år hålls i Stockholm och Göteborg, hyllar Picadeli valfrihet och mångfald med kampanjen Let’s celebrate freedom of choice. Kampanjen ska synas på festivalområdet, i utvalda butiker och i sociala medier från och med 25 juli.

– Alla människor, oavsett kön, sexuell läggning, ålder eller etnicitet ska ha friheten att välja själv. För oss är det en självklarhet, men i andra delar av världen ser det annorlunda ut. Vi tycker därför att det är extra viktigt att vara med och sprida budskapet om valfrihet och mångfald under EuroPride, säger Lisa Isakson, marknadschef på Picadeli.

Picadeli kommer finnas på plats på festivalområdet under festivalens gång och dela ut tusentals gratissallader. Utvalda butiker i Stockholm och Göteborg ska samtidigt kläs i regnbågens färger.

Donation för att stötta pridefestivaler

Pridefestivalernas syfte är bland annat att ta plats i det offentliga rummet och därmed synliggöra viktiga frågor för HBQT-personer. I Sverige är det möjligt att genomföra en fri och accepterad pridefestival, men så är det inte i andra delar av världen. För att möjliggöra ett fritt pridefirande runt om i världen har Picadeli valt att skänka 100 000 kronor till Stockholm Prides solidaritetsfond.

– Vi har engagerat oss i Pride sedan ett par år tillbaka eftersom valfrihet och mångfald genomsyrar hela vårt företag och koncept. I år har vi även valt att skänka 100 000 kronor till Solidaritetsfonden, Stockholm Prides internationella fond som stödjer pridefiranden i andra länder, fortsätter Lisa Isakson.

Om EuroPride

EuroPride är ett årligt internationellt event för HBTQ-personer som har attraherat besökare från hela världen sedan 1992. EuroPride arbetar för att skapa medvetenhet kring frågor som rör homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner. I år hålls EuroPride i Sverige för tredje gången och med två städer som organisatörer för första gången. EuroPride 2018 innefattar de två festivalerna Stockholm Pride och West Pride som under två veckor för Stockholm och Göteborg samman.

Stockholm: 27 juli - 5 augusti Göteborg: 14 augusti - 19 augusti

Om solidaritetsfonden

Stockholm Pride har sedan flera år tillbaka ett solidaritetsarbete för att stödja pridefestivaler utanför Sverige som själva inte har möjlighet att genomföra sitt firande, eller andra aktiviteter, utan ekonomiskt eller politiskt stöd. Pengar till ändamålet samlas i Stockholm Prides internationella solidaritetsfond.

Läs mer här: http://www.stockholmpride.org/solidaritetsfonden/