Vad vi gör
Koncernen

Populära köttfria burgare banar vägen för veganska tillbehör

4 november 2019
- veganspecialisten Ahlströms har därför nytt samarbete med växtbaserade osttillverkaren Violife
Försäljningen av veganska produkter ökar rejält. Köttfria alternativ till hamburgare är bara ett exempel på produkter som växer i popularitet. Ökar gör även intresset för veganska tillbehör och därför har Greenfoodföretaget Ahlströms inlett ett nytt samarbete med Violife, tillverkare av prisbelönta veganostalternativ som säljs världen över.

Intresset för vegoprodukter och köttfria alternativ ökar. Därför har flera aktörer, bland annat Ica och Max hamburgare ökat sitt utbud av växtbaserade produkter. Ett exempel är de populära köttfria veganska hamburgarna Beyond Meat som numera säljs både i livsmedelsbutiker och på restauranger världen över. I takt med det ökade intresset för köttalternativ, ökar även försäljningen av veganska tillbehör och växtbaserade mejeriprodukter som såser och ostalternativ. Greenfoodföretaget Ahlströms har därför inlett ett samarbete med den prisbelönta och populära veganosttillverkaren Violife. 

– Genom samarbetet med Violife, en internationell och skicklig aktör, breddar vi vårt veganska utbud ytterligare. Vi kan nu erbjuda den svenska marknaden ett stort utbud av veganska ostalternativ i diverse former och smak. Alltifrån ett bredbart alternativ till färskost, till vegansk ostalternativ med olika smaker som cheddar och parmesan, säger Jacob Ahlström, vd på Ahlströms.

Violifeprodukterna är baserade på kokosolja samt majs- och potatisstärkelse. Alla produkter är 100 procent veganska, fria från laktos, GMO, gluten, nötter, soja, konserveringsmedel och kolesterol. De tillverkas i Grekland och anses av många vara de ibland bästa och godaste mjölkfria ostalternativen som finns att köpa. Violifes växtbaserade ostalternativ finns att köpa över hela världen och säljs bland annat på stora kedjor som amerikanska Whole Foods och brittiska Sainsbury. I Storbritannien är Violife det mest sålda veganska ostalternativet och produkterna finns hos alla större återförsäljare. 

Ahlströms specialiserar sig på unika produkter och moderna matkoncept med tonvikt på veganska livsmedel, bland annat veganska hamburgare, korvar, vegansk färs och köttalternativ som chicken strips. Alla produkter handplockas av Ahlströms och upprätthåller den höga kvalitet och goda smak som de själva efterfrågar. Ahlströms har sedan tidigare avtal med populära FRY's, tillverkare av veganska alternativ. 

Ahlströms är en del av tillväxtkoncernen Greenfood, ett av Nordens ledande företag inom hälsosam mat. Koncernen omsätter 5 miljarder, har 1500 anställda och är verksam i Norden, Holland, Tyskland, Frankrike och Spanien.  

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rekordintresse-for-vegetarisk-mat


PRESSKONTAKT
GREENFOOD GROUP
Lisa Isakson
Head of Marketing & Communication
Lisa.Isakson@greenfood.se
+ 46 70-241 14 00

Om Greenfood
Vi fullkomligen älskar hälsosam mat. Att göra den godare. Enklare. Bättre. Och mer tillgänglig. Passionen har gjort oss på Greenfood till en av Nordens ledande livsmedelskoncerner inom hälsosam mat och vi har en historik som sträcker sig 50 år tillbaka i tiden. Greenfood omsätter 5 miljarder kronor och har drygt 1500 anställda. Verksamheten är bred och med våra tre affärsområden är vi med i hela livsmedelskedjan – från odling, förädling och leverans till ögonblicket då konsumenten sätter gaffeln i sin mun. Greenfoods affärsområden är uppdelade i; Picadeli, Food Solutions och Fresh Produce. Varumärken inom koncernen är till exempel: Picadeli, Green Deli, Daily Greens och SallaCarte. Läs mer på www.greenfood.se